728x90 AdSpace

Latest Articles

1 Φεβ 2016

Θέλω μια τζούρα παραπάνω από σένα - Χριστίνα Χατζηκαμπούρη - 1 Φεβ 2016


Έχεις ακούσει τι λένε αυτοί που καπνίζουν; Πάντα θέλουν μία τζούρα παραπάνω απʾ το τσιγάρο τους μόλις το τελειώσουν. Εθισμός λέγεται. Είναι γιʾ αυτούς κάτι που τους αρέσει πολύ, αν και δεν ξέρουν να βρουν το λόγο που αυτό συμβαίνει. Τις περισσότερες φορές, όταν τους ρωτήσεις η απάντηση είναι: «Δεν ξέρω, απλά μʾ αρέσει.


Χθες βράδυ βρήκα για ένα ποτό με φίλους που είχα να δω καιρό. Με ρώτησαν τι κάνω στη ζωή μου και ποιους έχω σʾ αυτήν.
«Κάποιοι έφυγαν, κάποιοι ήρθαν και κάποιοι έμειναν», απάντησα.

Μη στα πολυλογώ, πάλι για σένα καταλήξαμε να μιλάμε. Μάντεψε εσύ σε ποια λίστα ήσουν. Έλα τώρα που δυσκολεύεσαι να το βρεις. Χειμώνες και καλοκαίρια μαζί τα ʾχουμε περάσει. 

Φανατική αντικαπνίστρια δηλώνω, αλλά δεν νομίζω ότι διαφέρω πολύ απʾ τους καπνιστές. Είσαι αυτό που μʾ αρέσει και με χαλαρώνει. Πάντα θέλω λίγο παραπάνω από σένα. 

Πάντα θέλω ένα φιλί παραπάνω για να σʾ αποχαιρετίσω. Πάντα θέλω μια αγκαλιά παραπάνω, με τα χέρια σου σφιχτά γύρω απʾ τη μέση μου. Πάντα θέλω λίγο παραπάνω απʾ τη μυρωδιά σου πάνω στα ρούχα μου. Ξέρεις, δε θέλω να τα βγάλω από πάνω μου, γιατί έτσι σε νιώθω ακόμη κοντά μου. Αυτό με κάνει να συνεχίζω να χαμογελάω και για ώρες μετά. 

Αυτό είναι το πρόβλημά μου μαζί σου. Δεν ξέρω γιατί εξακολουθώ να τα θέλω όλα αυτά πάντα λίγο περισσότερο. Ίσως και να με τρομάζει. Να μου μοιάζει κι αυτό σαν εθισμός.

Υπάρχει, όμως, κάπου εδώ μια βασική διαφορά. Εσύ δε μου κάνεις κακό. Αντίθετα, πάντα μου προσφέρεις κάτι καλύτερο. Ακόμα και μια μέρα με βροχή εσύ θα την κάνεις να ʾχει ήλιο. Δεν ξέρω αν θες και το κάνεις, ή είσαι κάποιος μικρός μάγος, αλλά ξέρεις να το καταφέρνεις.

Θυμάμαι τα πάντα, γιατί δε με έκανες ποτέ να μη θέλω να θυμάμαι. Κάθε μέρα και κάθε βράδυ μαζί σου, μου έχουν χαραχτεί στη μνήμη και δε λέει το σημάδι τους να σβήσει με τίποτα. 

Σήμερα είναι ένα από εκείνα τα βράδια που όλες αυτές οι μνήμες έχουν ξυπνήσει στο κεφάλι μου. Κάθε άλλο το ʾχεις κάνει πέρα. 

Ξέρεις τι θέλω μονάχα; Να ξαπλώσω στο κρεβάτι και σαν μικρός μάγος που είσαι να εμφανιστείς πλάι μου. Να γυρίσεις να με κοιτάξεις, να μου χαϊδέψεις το πρόσωπό μου, να μπερδέψεις τα χέρια μου με τα δικά σου και να νιώθω τα χείλη σου γύρω στο λαιμό μου. 
Δε ζητάω πολλά. Θέλω να κοιμηθούμε με τα κορμιά μας μπλεγμένα και το πρωί και να είσαι το πρώτο πράγμα που θα δω.
  
Θέλω η μέρα μου να ξεκινάει μαζί σου. Έτσι, μπορώ λίγο παραπάνω να κάνω πέρα ό,τι πρόβλημα έρθει. Θα έχω τη δύναμη να το κλωτσήσω δυνατά και να το διώξω μακριά, γιατί εγώ θα περιμένω μόνο νʾ αντικρίσω ξανά τα μάτια σου. Να σκαλώσω με το βλέμμα σου κι ας μη γουστάρω να γίνομαι αδύναμη μπροστά σου.

Θα θέλω πάντα μια τζούρα παραπάνω από σένα.





Χριστίνα Χατζηκαμπούρη

Ο αυθορμητισμός το σημείο κίνησής μου. Μιλάω πολύ, δεν αφήνω τίποτα να αιωρηθεί. Αισιόδοξη μέχρι βλακείας και υπερασπίστρια της μαγείας που δίνουν τα πιο μικρά πράγματα. Αυτά σε αντίθεση με την τετράγωνη λογική μου δημιουργούν τις πιο ισχυρές εκρήξεις. Μην έρθεις σε μένα και μιζεριάζεις, καταπιάνομαι μόνο απ' ότι έχει ψυχή μέχρι να ξυπνήσω το πρωί και να έχω φύγει πρώτη.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top